Two Season Bites


 • Two Season Bites

 • De ideeën
  Mijn idee tijdens dit project was direct het zelf samenstellen van een product, aangezien configurators op websites ingewikkelder zijn om te maken leek mij dit een echte uitdaging. Tijdens het ontwikkelen van het concept ben ik begonnen met een mindmap want ik wist nog niet goed wat voor een product ik wilde samenstellen. Uiteindelijk ben ik tijdens dit proces op het idee gekomen om je eigen recept samen te stellen. Hierbij kun je kiezen voor een bepaald seizoen, basisgerecht en ingrediënten.

  De oplossing
  Two Season Bites heeft als doel het zelf samenstellen van je eigen gerecht in verschillende seizoenen. De focus ligt op het gevoel en de eindgebruiker in combinatie met visuele interactie design. Om de user interface simpel te houden is voor een vier-stappen plan gekozen om zo de informatie te kunnen trechteren. De gebruiker doorloopt deze stappen visueel. Zo kiest de gebruiker een seizoen, basisgerecht en ingrediënten. De gekozen onderdelen worden visueel op een bord weergegeven, totdat het gerecht klaar is. Two Season Bites genereert in de laatste stap de bereidingswijze. Het onthouden van de keuzes van de gebruiker wordt gedaan door Adobe Edge Animate.
 • Het project

 • De opdracht
  Dit is mijn minorproject geweest voor de opleiding Communication & Multimedia Design. De opdracht hierbij was het ontwikkelen van een digital media product naar eigen keus.

  Mijn uitdagingen
  • Ik wilde een product ontwikkelen wat op interaction design niveau hoog lag. Dus niet gewoon een website of webshop, het moest echt iets speciaals worden.
  • Ik wilde graag Adobe Edge Animate leren omdat je hierin met interacties kon werken.

  Specifieke rol
  Conceptontwikkeling, Onderzoek, User testing, Interaction Design, User Experience, Graphic Design en Development.

 • Schermen Two Season Bites welkom

  Welkomscherm
  Via een eenvoudig stappenplan wordt het voor de gebruiker duidelijk wat Two Season Bites te bieden heeft. Dit is direct zichtbaar op het welkomscherm. Door op de button "aan de slag" te klikken start de gebruiker de webapplicatie.

 • Schermen Two Season Bites seizoenen

  Twee Seizoenen
  Nadat de gebruiker de webapplicatie heeft gestart heeft hij de keus om een gerecht te maken voor in de winter of zomer. De interactie wordt vergroot door de animaties tijdens het hoveren over één van de seizoenen. Zo wordt het gevoel van de seizoenen overgebracht.

 • Schermen Two Season Bites wintergerecht

  Wintergerecht
  Om het gevoel van de winterperiode te versterken bestaat de omgeving uit donkere kleuren. Daarbij is de omgeving binnen in een restaurant. Dit situeert dat het buiten koud is. Om het stappenplan duidelijk te maken is er gekozen om de call to action buttons paars te maken. Deze kleur is feller waardoor deze een groot contrast heeft ten opzichten van de donkere kleurstelling. De keuzes van de gebruiker worden op een bord gepresenteerd. Zo blijf ik dicht bij het thema.


 • Schermen Two Season Bites zomergerecht

  Zomergerecht
  Om het gevoel van de zomer te versterken is er voor dit seizoen gekozen voor vrolijke kleuren, zoals geel en oranje. Dit heeft assosiatie met de zomer. Tevens is te zien dat de gebruiker zich in een buitenomgeving bevindt. Om hier het stappenplan duidelijk te maken is er gekozen om de call to action buttons oranje te maken. Deze kleur is een contrasterende kleur ten opzichten van de achtergrond. Ook hier worden de keuzes van de gebruiker gepresenteerd op een bord.


Schermen Two Season Bites


Gebruikte programma's

Adobe Illustrator
Met Adobe Illustrator zijn alle buttons ontwikkeld. Zodat de gebruiker kan navigeren naar andere schermen.

Adobe Photoshop
Met Adobe Photoshop zijn alle afbeeldingen vrijstaand gemaakt. Verder zijn er kleurcorrecties uitgevoerd, zodat de verschillende afbeeldingen beter op elkaar aansluiten

Adobe Edge Animate
In Adobe Edge Animate is de gehele applicatie tot stand gekomen. Alle onderdelen zijn hier bij elkaar gekomen zoals de afbeeldingen, navigatie-elementen en Javascript.

Javascript
Met behulp van Javascript zijn de er if, else en else if statements gekoppeld aan de verschillende ingrediënten, schermen, navigatiemogelijkheden en gerechten.

Unieke ontwerpen

Nieuwsgierig naar mijn unieke ontwerpen?
Bekijk ze hiernaast, door te klikken op één van deze vier ontwerpen kom je direct bij de projecten.
Veel plezier!