Welkom bij mijn re-design van het:

PIM-systeem van Compano
Eén systeem voor het beheren van artikel- en productinformatie. Er ontstaat ‘one version of the truth‘.
Het project

Mijn afstudeerproject voor de opleiding Communication & Multimedia Design. De doelstelling voor deze opdracht was om de User-Interface geschikt te maken voor zowel data-, product-. als marketingmanagers. Het stappenplan wat deze doelgroep doorloopt binnen het systeem is het importeren-. verbeteren-, en exporteren van data.

Het doel is om een nieuwe structuur uit te denken waarmee alle doelgroepen uit de voeten kunnen. In de huidige interface worden functionaliteiten op verschillende manieren en plaatsen weergegeven. Hierdoor zijn de eindgebruikers de weg binnen de interface kwijt.

Tijdens het werken aan deze opdracht zijn er allereerst veel interviews, cardsorting testst en gesprekken gevoerd met de eindgebruikers en de opdrachtgever. Daaruit zijn requirements gekomen die gebruikt zijn voor het ontwikkelen van wireframes.

In de nieuwe interface is er rust gecreëerd door elke functionaliteit een plaats te geven. Tevens is er voor elke doelgroep een dashboard aanwezig zodat zij een overzicht hebben van hun openstaande werkzaamheden.

Bekijk hier het volledige eindresultaat
Huidige user-interface PIM-systeem


Gebruikte programma's

Adobe Illustrator
Met Adobe Illustrator zijn alle wireframes ontwikkeld. Tevens is hier de gehele vormgeving in ontworpen.

Axure RP Pro
In Axure RP Pro zijn de prototypes ontwikkeld. Aangezien er tijdens deze opdracht vaak getest is met de gebruikers zijn er meerdere prototypes ontwikkeld. Deze zijn vervolgens getest door de gebruikers verschillende scenario's te laten uitvoeren. Zo ben ik in staat geweest om feedback te verkrijgen die ik vervolgens kon verwerken in het eindontwerp.
HTML & CSS
Met HTML 5 & CSS 3 is het prototype omgezet voor webinterface. In samenwerking met de programmeurs zijn er voor de verschillende functionaliteiten componenten ontwikkeld. Deze hebben vervolgens een styling meegekregen middels HTML & CSS.

Unieke ontwerpen

Nieuwsgierig naar mijn unieke ontwerpen?
Bekijk ze hiernaast, door te klikken op één van deze vier ontwerpen kom je direct bij de projecten.
Veel plezier!